Friterat rispapper med laxtartar

Paul Kûhlhorn

Friterat rispapper med laxtartar

13 ingredienser

30 m

Laxtartar som serveras med friteras rispapper och en smakrik röra med wasabi och forellrom blir en ljuvlig förrätt eller tillbehör till kräftskivan.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färsk lax, (salmalax)
  • 0,5 salladslök
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk yuzujuice
  • 0,5 msk japansk soja
  • 0,5 msk mirin
  • 3 cm wasabipasta
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk vita sesamfrön, rostade
  • 0,5 msk svarta sesamfrön, rostade
  • 40 g forellrom
  • rispapper, vietnamesiska
  • olja, att fritera i

Gör så här

  1. Skär laxen i små kuber och lägg i en kyld skål. Blanda laxen med hackad salladslök, sesamolja, yuzujuice, soja och mirin. Ställ skålen kallt.
  2. Rör ihop wasabi med crème fraiche. Toppa röran med sesamfrön och forellrom.
  3. Värm oljan till 190 grader och fritera ett rispapper. Det reagerar direkt med den heta oljan och fördubblas i storlek. Tag upp rispappret när reaktionen avtar.
  4. Servera det friterade rispapperet med laxtartaren och wasabiröran.