Frittata med fusillini, bacon och fetaost

Frittata med fusillini, bacon och fetaost
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frittata med fusillini, bacon och fetaost

12 ingredienser

Omelett i stekpanna. Praktiskt och gott. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig utan att smälta ner. Denna rätt är även perfekt att göra på överbliven pasta.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl fusillini, pasta
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 purjolök, strimlad (liten)
  • 150 g tärnad bacon
  • 1 dl oliver
  • 75 g bladspenat
  • 250 g fetaost, tärnad
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Fräs bacon och purjolök i olivolja och lägg det på hushållspapper för att låta fettet rinna av.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda smeten med salt och peppar. Lägg ner bacon, purjolök och pasta i stekpannan och slå på äggsmeten. Lägg i spenat, oliver och fetaost och stek på svag värme, rör med en trägaffel. Låt frittatan bli gyllenbrun i färgen.