Frittata med prinskorv, purjo, potatis och tomat

Frittata med prinskorv, purjo, potatis och tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frittata med prinskorv, purjo, potatis och tomat

10 ingredienser

Frittata säger man i Italien, öppen omelett är väl den svenska motsvarigheten. Blanda kokt potatis i omeletten och dryga ut äggen med mjölk och vetemjöl så blir det smalmat. Några prinskorvar smakar gott till för den som inte behöver spara på kalorierna. Servera med en generös sallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 purjolök (liten)
  • 4 potatisar, kokta
  • 8-10 körsbärstomater
  • 1,5 msk rapsolja (eller olivolja)
  • svartpeppar
  • 12 prinskorvar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en bunke.
  2. Snitta purjolöken och skölj den noga mellan bladen. Skär i strimlor. Skala potatisen och skär i bitar. Dela tomaterna i halvor.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Låt purjon mjukna i oljan utan att ta färg. Tillsätt potatisen. Låt potatisen bli varm utan att ta färg. Häll över omelettsmeten. Sänk värmen.
  4. Lägg i tomathalvorna. Peta/lyft i smeten med en gaffel så rinner den ner till bottnen och stelnar. Smaka av med svartpeppar. Vill du ha prinskorv till så stek dem separat.