Fröknäcke på rismjöl

Fröknäcke
Foto: Magnus Fond
Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Fröknäcke på rismjöl

Av: Sofia Antonsson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

ca 1h

Lika gott till frukosten och ostbrickan som till mellanmålet. Krydda med havssalt, kardemumma, rosmarin eller någon annan favoritkrydda. /Sofia

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl vatten, kokhett

Gör så här

  1. Satt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vatten. Rör ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplatspapper. Lägg ett bakplatspapper ovanpå degen och tryck ut den så tunt du kan.
  3. Dra av pappret och gör rutor med en kniv. Grädda i 50–60 minuter tills knäcket torkat ordentligt.
  4. Låt svalna och bryt i bitar.