En drink på fläderblommor blir både riktigt friskt, fräscht och somrigt!
Ingredienser
glas
Grey Goose vodka
3 cl citronsaft
flädersockerlag
8 cl sodavatten
Flädersockerlag
20-30 fläderblommor (stora)
2 l vatten
1 citron (ekologisk)
5 dl vatten
5 dl strösocker
Gör så här
Mät upp vodka, citronjuice och flädersockerlag i en plastlåda och ställ in i frysen. Låt den stå över natten eller tills det ha blivit iskristaller.
Skrapa ner allt innehåll i kall mixerstavsbehållare och mixa den frysta blandningen luftigt och fluffig.
Häll över det i ett cocktailglas och rör försiktigt ner kallt sodavatten i drinken.
Servera och njut!
Fläderblomssockerlag
Dag 1: Plocka 20-30 stora fina fläderblommor när de blommar för säsongen.
Koka upp 2 liter vatten och häll sedan det kokande vattnet över fläderblommorna. Täck över grytan och låt den stå över natten tillsammans med en ekologisk citron som du skurit i tunna skivor med skal och allt.
Dag 2: Sila av fläderblommorna och citronskivorna och behåll vattnet.
Mät upp 5 dl vatten och 5 dl strösocker och rör om under uppvärmning tills sockret har löst sig.
Häll sedan upp den färdiga flädersockerlagen i en ren flaska och förvara den i kylen. Den håller ca 1-2 veckor. Ta tillvara på det resterande flädervattnet genom att frysa in det för att sedan tina upp och göra mer sockerlag vid tillfälle.