Frosen cheesecake med färska bär

Frosen cheesecake med färska bär
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frosen cheesecake med färska bär

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

En krämig och gräddig fryst vaniljcheescake på digestivebotten. Toppa med färska bär som jordgubbar och hallon!

Ingredienser

portioner bitar
  • 75 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g färska jordgubbar
  • 100 g hallon

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen till ett fint mjöl i en matberedare.
  2. Blanda kexen med det smälta smöret och rör ihop till en jämn blandning.
  3. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut kexen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret, tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner vaniljsocker.
  2. Blanda färskosten med blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp.
  3. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  4. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca 1 timme innan servering. Dekorera med jordgubbar, hallon och eventuellt lite citronmeliss.