En fantastiskt god och frisk fryst cheesecake med vit choklad som du bakar helt utan ugn. Toppa med valfria bär och frukter som du marinerar kort i lime och råsocker.
Smält smöret och blanda ihop med kexen till en formbar massa.
Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Grovhacka den vita chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjockna men fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen och vispa lite till.
Tillsätt florsocker och finrivet limeskal. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
Bred ut smeten i formen över digestivebotten. Låt stå i frysen för att stelna i minst 3 timmar innan servering men helst längre än så.
Limemarinerade frukter och bär
Snoppa jordgubbarna och dela varje i fyra delar. Skala kiwin och skär den i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med hallon, finhackad mynta, råsocker och limejuice i en skål. Rör om tills sockerkristallerna smält.
Sila alltsammans ordentligt så överflödig vätska rinner av.
Ta fram cheesecaken ca 30 minuter innan servering. Toppa cheesecaken med de limemarinerade frukterna och bären.