Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Philadelphia Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten
Foto: köket.se

Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten

8 ingredienser

30 min + tid i frys

Cheesecake smaksatt med saffran på en botten av mixade pepparkakor - en riktigt krämigt god juldessert! Servera som hel cheesecaketårta, dessert i glas eller som mini-cheesecakes!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 200 g pepparkaka
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 300 g Philadelphia Original
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,25 g saffran [0,5 pkt]
  • 125 g färska bär, till garnering

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret i en kastrull. Krossa pepparkakorna fint i en matberedare. Häll över smöret och mixa samman.
  2. Klä botten på en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut de mixade pepparkakorna i formen.

Fyllning

  1. Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret tills det blir pösigt.
  2. Tillsätt Philadelphiaosten och saffran i äggulevispet och vispa samman.
  3. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i cheesecakesmeten.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i ytterligare en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  5. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur en stund innan servering. Dekorera med lingon, röda vinbär eller säsongens bär.

Dessert i glas

  1. Vill du göra dessert i glas, häll istället upp pepparkakssmulet i 8 serveringsglas. Häll över cheesecakesmeten och ställ in glasen i frysen. Dekorera med bär.

Mini-cheesecakes

  1. Vill du göra mini-cheesecakes blir det ca 10-15 portioner. Fördela pepparkakssmulet i pepparkaksformar, stansar eller muffinsformar. Enklast är att använda muffinsformar i silikon. Häll över cheesecakesmeten och ställ in i frysen. Tryck försiktigt ur cheesecakesen och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med bär och servera på en gång.
TIPS!
Fler tips!
Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer