Frukostomelett

Frukostomelett
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Frukostomelett

7 ingredienser

10 m

Matig omelett med riven ost, knaperstekt lufttorkad skinka och salladslök.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 3 msk ost, smakrik , riven
  • 3 skivor lufttorkad skinka
  • 1 salladslök, det gröna
  • 1 blad trädgårdssyra (eller annan god ört)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Knäck ägg i en skål och ta sönder äggulan med en gaffel.
  2. Strimla det gröna på löken och skär skinkan i mindre bitar.
  3. Stek lök och skinka i en mindre stekpanna så att skinkan bli knaprig.
  4. Häll äggen över fräset och bryt ner eller riv över ost. Rör runt äggen med en trägaffel tills äggen börjat stelna.
  5. Strimla trädgårdssyran och strössla ut över omeletten. Vänd över omeletten genom att vika den på mitten i pannan. Garnera med lite flingsalt, servera.