Bryn smöret på medelhög värme i en kastrull. Vispa kontinuerligt så det inte bränns. När det börjar dofta gott och nötigt är smöret klart. Ställ åt sidan.
Knäck ägg i en bunke och vispa försiktigt ihop dem med en gaffel.
Smält en klick smör i en stekpanna på medelvärme. Häll ner äggsmeten och låt den försiktigt värmas under ständig omrörning. Om äggröran stelnar snabbt, ta bort den från plattan och rör ett tag utan värme. Ta bort stekpannan från plattan när äggröran fortfarande känns lite för lös.
Finriv parmesan och rör ner det i äggröran tillsammans med hälften av smöret. Om äggröran blir för lös, värm på den lite till tills den har önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
Rosta brödet. Lägg på den varma äggröran och toppa med resten av det bryta smöret samt riven parmesan. Servera direkt!