Fruktsallad i citrongräslag

Fruktsallad i citrongräslag
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fruktsallad i citrongräslag

14 ingredienser

Den här läckra desserten behöver marinera en timme i lagen, som först ska ha tid att kallna. Planera i god tid och du kan bjuda på en dessert som får gästerna att häpna.

Ingredienser

portioner
  • 1 mango
  • 0,5 papaya
  • 0,5 melon
  • 10 vindruvor
  • 5 jordgubbar
  • 1 banan

Citrongräslag:

  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 msk röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 2 msk färsk mynta

Till servering:

  • 2 dl riven kokos
  • 4 kulor vaniljglass

Gör så här

  1. Citrongräslag: Finhacka citrongräset samt kärna ur och hacka chilifrukten fint.
  2. Koka upp vatten, socker, citrongräs och chili i en kastrull. Sänk värmen och låt det sjuda någon minut. Ta av från värmen, låt svalna och kyl.
  3. Riv skalet på limen och hacka myntan fint. Blanda ner skal och mynta i lagen. Skär frukterna i bitar och marinera i lagen minst 1 timme.
  4. Rosta kokosflingorna i het panna. Rulla glasskulorna i kokosen. Servera desserten i djupa tallrikar med lite av lagen och toppa med kokosflingor och glass.