Ponlamai Namchuam kallas den här läckra och mycket fräscha thailändska fruktsalladen. Försök att hitta små ogenmeloner. De blir utmärkta skålar att servera i. Salladen ska kylas en timme före servering, så börja i god tid.
Lag: Koka strösocker, pressad lime, limeskal och vatten. Koka lagen tills den blir lite simmig, ca 10 minuter.
Dela melonerna, ta bort kärnor och gröp ut köttet med ett kuljärn eller en kaffesked. Se till att melonhalvorna förblir hela - de ska användas som serveringskärl. Skär bort skalet på ananasen. Dela sedan och skär bort mittstocken. Skär i små bitar. Skala och skär eventuellt papayan eller mangon i bitar. Ta ut kärnorna ur vattenmelonen och ta därefter ut kulor med kuljärn eller kaffesked.
Lägg frukten i sockerlagen. Kyl någon timme. Servera fruktsalladen i de urgröpta melonhalvorna. Garnera med myntablad.