Frusen blodapelsin med yoghurt

Frusen blodapelsin med yoghurt
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Frusen blodapelsin med yoghurt

7 ingredienser

20 m + tid i frys

Den här fräscha och goda desserten bestående av frusen blodapelsin, yoghurt och citron curd gör sig riktigt bra i vårsolen!

Ingredienser

portioner
  • 500 ml blodapelsinjuice, färskpressad
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk citron curd
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda blodapelsinjuice, socker och citronsaft.
  2. Slå upp blandningen i en vid form och ställ in i frysen.
  3. När vätskan blivit en hård isbit så riv den med en gaffel eller på ett rivjärn. Förvara i behållaren i frysen fram till servering.
  4. Blanda yoghurt och florsocker.
  5. Lägg upp yoghurten i skålar, toppa med citron curd, olivolja och sedan den rivna blodapelsinen.