Myntasorbet är synnerligen läskande och passar i flera olika drinkar. Förutom till en frusen mojito kan du använda samma sorbet till en mint julep. /Ulf
Recept ur boken Glass för kemister och andra livsnjutare
Rensa myntan och dela upp den i stammar och blad. Koka upp 1,5 dl vatten och socker tillsammans med stammar och vodka. Stäng av värmen och låt stå i 15 minuter. Kyl blandningen i kylskåp och sila sedan bort myntastammarna.
Spara några myntablad som dekoration och hacka resten fint. Blanda myntahacket med sockerlag, limejuice och vatten.
Låt gelatinet svälla i vatten och smält det sedan med minimal mängd vatten. Blanda ner gelatinet i myntalösningen och kör i glassmaskin till fast konsistens.
Det brukar ta omkring 40 minuter. Sleva upp sorbeten i en plastlåda och frys över natten.
När du ska servera en mojito är det bara att skrapa ner myntasorbet i ett vanligt dricksglas. Dekorera med limebitar och myntablad och fyll på med iskall rom. Sätt dig under en palm, blicka ut över ett azurblått hav och njut av livet – och din frusna mojito.