Fudge brownie med krämig glasyr

Fudge brownie med krämig glasyr

11 ingredienser

30 m + tid i kylen

Vad sägs om en fudge brownie med krämig glasyr? Våra smkalökar ljublar redan!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen vetemjöl special.

Läs mer

Ingredienser

portioner form

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Fudge brownie

  • 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1,5 dl kakao
  • 2,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • flingsalt (till toppen)

Gör så här

Glasyr

  1. Börja med glasyren, den behöver några timmar på sig att få en krämig konsistens.
  2. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  3. Värm upp grädden i en kastrull (utan att den börjar koka). Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå några minuter så chokladen hinner smälta, rör om till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur i ca 3 timmar eller tills den blivit så krämig att den går att breda över kakan.

Fudge brownie

  1. Smörj en springform på ca 20–22 cm i diameter.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt kakao, salt, socker och vaniljsocker och blanda.
  3. Vänd försiktigt ner ett ägg i taget med en slickepott
  4. Sikta i vetemjölet och blanda försiktigt ihop allt med slickepotten.
  5. Häll ut smeten i formen och grädda på 160 grader, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
  6. Bred över glasyren som nu ska ha stelnat till en bredbar konsistens. Strö över flingsalt och skär i rutor. Servera kakan rumsvarm, gärna med en klick vaniljglass!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kladdkaka med chokladmaräng Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer