Börja med glasyren, den behöver några timmar på sig att få en krämig konsistens.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm upp grädden i en kastrull (utan att den börjar koka). Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå några minuter så chokladen hinner smälta, rör om till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur i ca 3 timmar eller tills den blivit så krämig att den går att breda över kakan.
Fudge brownie
Smörj en springform på ca 20–22 cm i diameter.
Smält smör i en kastrull och tillsätt kakao, salt, socker och vaniljsocker och blanda.
Vänd försiktigt ner ett ägg i taget med en slickepott
Sikta i vetemjölet och blanda försiktigt ihop allt med slickepotten.
Häll ut smeten i formen och grädda på 160 grader, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
Bred över glasyren som nu ska ha stelnat till en bredbar konsistens. Strö över flingsalt och skär i rutor. Servera kakan rumsvarm, gärna med en klick vaniljglass!