Fudge med dulse och mese

Fudge med dulse och mese

Av: Karolina Martinson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

40 m

Ljuvlig fudge med mörk choklad kommer gör sig fint i helgen. Perfekt godis som snabbt bli en ny favorit.

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 msk messmör (eller mese)
  • mörk choklad
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 msk dulseflingor
  • 1 msk dulseflingor
  • 0,25 dl kronblad, torkade av vresros

Gör så här

  1. Klä först en limpform med bakplåtspapper.
  2. Blanda socker mjölk, grädde, sirap och mese (messmör) och koka upp på svag värme under omrörning.
  3. Sluta röra när det kokar. Låt koka 30–50 minuter.
  4. Fyll ett glas med kallt vatten. När du häller kolasmet i glaset och det bildar trådar är smeten klar. Ställ åt sidan 5 minuter.
  5. Rör sedan smeten kraftigt med träslev tills den är glanslös. Bred ut i formen.
  6. Smält choklad i vattenbad och häll det över fudgen. Strö över flingsalt, dulseflingor och smulade vresrosblad. Låt svalna. Skär i rutor och förvara svalt.