Ljusa brownies med syrlig och god smak från citron och härligt crunch från rostade hasselnötter. Skär i bitar och toppa med en underbart len färskostfrosting, nötter, citronskal och citronmeliss.
Vispa ihop ägg och strösocker lätt i en bunke för hand. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
Hacka den vita chokladen grovt.
Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och chokladsmör till äggsmeten och rör om bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Sikta ned mjöl i smeten och vänd ihop till en jämn smet.
Hacka hasselnötterna och vänd ner dem i smeten.
Täck en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus och gungig i mitten.
Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan du toppar med frostingen.
Frosting
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta men säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
Toppa din kaka med frostingen, garnera med rivet citronskal, hackade hasselnötter och citronmeliss. Servera och njut!