Spaghetti med ljuvlig tomatsås

Fullkornsspaghetti med tomatsås
Foto: Kungsörnen

Spaghetti med ljuvlig tomatsås

11 ingredienser

30 min

Med mycket vitlök och färska örter blir det här en mustig tomatsås som med fördel kan göras i en större sats och frysas in.

Spaghetti Kungsörnen

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Spaghetti

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Spaghetti fullkorn
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe färska örter (t.ex. timjan, oregano och persilja)
  • 3 förp GoGreen Ekologiska Krossade Tomater
  • 1 msk grönsaksfond (eller 1 tärning grönsaksbuljong)
  • 0,5-1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker (gärna råsocker)
  • olivolja (till stekning)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa örtbladen från kvistarna och hacka bladen grovt.
  2. Hetta upp rejält med olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök på ganska låg temperatur under omrörning tills löken mjuknat. När löken börjar få färg, tillsätt tomatpuré och fräs vidare ett par minuter till purén rostats och får mer smak.
  3. Tillsätt sedan tomater, fond/buljong och örter. Låt sedan koka ihop ca 20 minuter, gärna längre om du har tid. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. När pastan kokat klart, blanda samman med tomatsåsen. Fördela i djupa skålar eller på tallrikar. Toppa med rejält med riven ost, garnera med örter och servera!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Makaroner med halloumi och tomatsås_01

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla pastarecept

Läs mer