Aubergine kallades förr oftast äggplanta i Sverige. Man brukar salta på snittytan och låta den ligga en stund för att dels få ut en del av vätskan, dels för att den kan smaka aningen beskt annars.
Ingredienser
4 små aubergine
salt
Fyllning:
400 g champinjoner
2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
3-4 dl mjölk
150 g mager skinka
ost, riven mager
smör, att steka i
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Dela auberginerna och gröp ur kärnhuset. Salta inuti, lägg dem upp och ner på hushållspapper för att dra ur fukten.
Skiva svampen och fräs den med matfett tills den börjar ta färg. Pudra över mjölet, krydda med salt och peppar. Späd med mjölken lite i sänder. Koka tills stuvningen tjocknar. Strimla skinkan och vänd den.
Torka av auberginerna, fyll dem och strö på osten. Sätt in dem mitt i ugnen tills auberginerna mjuknat och osten fått färg, ca 20 minuter.