Fylld kyckling med tomat- och olivsallad

Fylld kyckling med tomat- och olivsallad
Foto: Simon Bajada
Tareq Taylor ny 2024
Tareq Taylor ny 2024

Fylld kyckling med tomat- och olivsallad

11 ingredienser

"Kycklingstek är en ganska ny detalj i mataffären. Det är helt enkelt urbenad kycklingklubba med skinnet kvar. Perfekt att fylla och rulla ihop som här. Jag knyter ett steksnöre i bomull om kycklingköttet för att det inte ska rulla upp sig." / Tareq Taylor

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g kycklingsteaks

Fyllning

  • 15 kalamataoliver utan kärnor
  • 4-5 kvistar färsk oregano
  • 0,5 citron, fint rivet skal
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • salt

Tomat- och olivsallad

  • 300 g körsbärstomater
  • 15 kalamataoliver utan kärnor
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen med skinnsidan nedåt,
  2. Hacka oliverna och oreganon.
  3. Blanda hacket med citronskal och parmesanost.
  4. Fördela fyllningen på köttsidan och rulla ihop. Knyt om med steksnöre till små paket och salta dem lätt.
  5. Grilla på indirekt värme och under lock i cirka 20 minuter. Flytta kycklingen mot slutet så att den ligger direkt över glöden för att ge den lite mer färg.
  6. Skär tomaterna i skivor och lägg ut dem på ett serveringsfat tillsammans med oliver och oregano. Ringla över olja och salta.
  7. Ta bort snöret från kycklingrullarna och skär dem i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Lägg ut dem på salladen på fatet och servera.