Isterband behöver inte bara stekas i panna och serveras till stuvad potatis. Vill du ge anrättningen mera färg och smak kan du fylla isterbanden. Servera med kokta grönsaker.
Isterband: Sätt ugnen på 225°. Skåra isterbanden på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och äpple. Fräs löken i smör och blanda i äppelhacket. Hacka rödbetorna och saltgurkan och blanda ner. Fördela fyllningen i de skårade isterbanden och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
Stuvad potatis: Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten, låt rinna av. Ansa och skiva purjolöken. Smält smöret och vispa ner mjölet tills redningen blir slät. Spä med mjölken, lite i taget. Lägg i purjoskivorna och låt det sjuda sakta i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och vänd försiktigt ner potatisskivorna.