Fyllda lunchbullar

Fyllda lunchbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda lunchbullar

10 ingredienser

Nästan som en pirog är denna goda lunchbulle som bör ätas nygräddad med sallad. Är bullen fryst så kan den värmas i mikron.

Ingredienser

portioner
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3,5-4 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 ägg, hårdkokta
  • 3 msk dill, hackad
  • 2 dl rester av kokt fisk eller skinka
  • 2 dl ost, riven
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vatten. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
  2. Knåda degen och dela den. Kavla ut två plattor och sporra ut 6 rutor på varje platta.
  3. Blanda fyllningen. Fördela den på degrutorna. Vik hörnen mot varandra. Forma en rund bulle och lägg den med skarven ned på en plåt med bakpapper. Jäs i 20 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Frys de bullar som inte äts genast.