Fyllda påskägg

Fyllda påskägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda påskägg

15 ingredienser

Ägg som passar vid fler tillfällen än påsk när man dukar upp ett bord av plockmat. Pröva att använda andra fyllningar eller dekorationer efter egen fantasi.

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg, hårdkokta
  • 3 tomater
  • 0,5 gurka

Fyllning 1:

  • gulorna från 5 ägghalvor
  • 3 msk smör
  • 2 böckling
  • 2 msk grädde

Fyllning 2:

  • gulorna från 5 ägghalvor
  • 3 msk smör
  • 2-3 msk kaviar
  • 1 msk grädde

Att dekorera med:

  • några räkor
  • dillkvist
  • kapris
  • persilja

Gör så här

  1. skala och dela äggen i halvor när de svalnat. Peta ur gulorna försiktigt och mosa dem genom en sil ner i två skålar.
  2. Mosa eller finhacka böcklingfiléerna. Blanda sedan de båda fyllningarna. Tillsätt grädde så att det blir en smidig massa.
  3. Blanda kaviar och smör med äggulan i den andra skålen.
  4. Skiva tomaterna och lägg tio skivor i botten på ett fat. Täck med en gurkskiva och ställ på en ägghalva.
  5. Spritsa fyllningarna i vitorna och garnera med räkor, dill, kapris och persilja.