Fyllda påskägg

Fyllda påskägg ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda påskägg

9 ingredienser

Fyllda ägghalvor som passar perfekt till påskbuffén, eller vid andra festliga tillfällen med plockmat. Pröva att använda andra fyllningar eller dekorationer efter egen fantasi.

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg, hårdkokta

Fyllning:

  • 2-3 äggulor, kokt
  • 3 msk smör
  • 2-3 msk kaviar
  • 1-2 msk grädde

Valfritt att dekorera med:

  • skalade räkor
  • dillkvist
  • kapris
  • persilja

Gör så här

  1. Koka äggen hårdkokta, skala och dela äggen i halvor när de svalnat. Peta ur gulorna försiktigt och mosa dem med en gaffel i en skål.
  2. Blanda kaviar och smör med äggulan. Tillsätt grädde, häll på lite åt gången så det blir en jämn spritsbar smet.
  3. Spritsa fyllningen i vitorna och garnera med valfria ingredienser som räkor, dill, kapris och persilja.