Galetter på kikärtsmjöl, eller bovete, med spetskål och dragon är både enkelt och riktigt gott! Perfekt rätt att testa redan i veckan.
Se Paul Svensson laga receptet
Ingredienser
2 dl kikärtsmjöl (eller bovetemjöl)
3,5 dl vatten
1 dl havredryck
50 g margarin, smält (eller smör + lite extra att steka i)
havssalt
Fyllning
1 spetskål
1 rödlök
1 kruka dragon
olivolja (att steka i + extra att ringla över)
150 g växtbaserad crème fraiche
50 g comteost, riven (extra att strö över, eller veganost)
salt
svartpeppar, nymalen
citronskal, finrivet
Gör så här
Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och havredryck. Rör i smält margarin och salt och låt stå och svälla i cirka 30 minuter.
Skär spetskålen i cirka 1 cm tjocka skivor samt strimla rödlöken.
Grovhacka dragonbladen.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kålen på en sida tills den fått färg och börjar mjukna. Krydda med salt.
Rör ner löken bland spetskålen och stek under omrörning tills även den börjar mjukna.
Rör ihop crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp en stekpanna med lite margarin. Häll i en bottenskyla med smet och grädda i cirka 30 sekunder, eller tills undersidan har fått fin färg och översidans yta har blivit torr (ska bara stekas på ena sidan). Upprepa proceduren med resten av smeten.
Stryk ut ostkräm över en galette. Lägg kålblandningen och dragon i mitten och vik över galettens sidor så att ett paket bildas. Gör likadant med resten av galetterna.
Lägg paketen i en ugnsform och värm sedan i ugnen i några minuter. Ringla över olivolja och toppa med riven ost, dragon samt citronskal.