Gambas al ajillo

koket.se
Gambas al ajillo ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Gambas al ajillo

10 ingredienser

20 m

Klart man kan servera annat i korvbröd än bara korv! Testa den här smakrika rätten där korven byts ut mot räkor i en härlig sås.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 450 g vannameiräkor, råa, skalade
  • salt
  • 1,2 dl olivolja
  • 10 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk sherry
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • korvbröd

Gör så här

  1. Klappa räkorna torra och salta dem lätt.
  2. Hetta upp en panna på medelvärme och tillsätt oljan.
  3. Fräs vitlök och chiliflakes tills det börjar få färg, håll koll på temperaturen.
  4. Tillsätt räkorna och paprikapulver. Fräs tills räkorna precis är klara, ca 3 minuter. Ta sedan av pannan från värmen.
  5. Rör ner sherry, citronsaft och bladpersilja.
  6. Fyll bröden med räkorna.