Geléhallon, My Feldts recept

Geléhallon, My Feldts recept
Foto: My Feldt
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Geléhallon, My Feldts recept

7 ingredienser

Lyxa till det och gör hemgjorda geléhallon. Det är lite pilligt, men det blir fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 15 g gelatinblad
  • 220 g strösocker
  • 70 g glykos
  • 150 g vatten
  • 110 g hallonpuré
  • 15 g citronsaft
  • 5 g vodka

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
  2. Koka upp socker, glykos och vatten till 142 grader. Tillsätt hallonpurén och citronjuicen. Då sjunker temperaturen. Koka upp till 120 grader under omröring. Dra åt sidan.
  3. Krama ur gelatinet och rör ner tillsammans med vodkan i blandningen. Häll upp direkt i formar, sockra på ytan med en gång. Låt stå över 1-2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut dem och vände dem i socker. Förvara lufttätt.