En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern

POPULÄRT
En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern
Foto: TV4

En studsig kräftstjärtsoppa från Vättern

Av: George - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Kräftsoppa med kräftost, hummerfond och morötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
5621 Laroche Bourgogne Réserve

Ingredienser

portioner
  • 2 morötter (stora)
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl koncentrerad hummerfond
  • 1 förp Kavli kräftost
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 12 uppklippta kräftstjärtar
  • dill, för syns skull

Gör så här

  1. Riv morötterna. Fräs morötterna i smöret en kortare tid på hög värme. Tillsätt mjöl och rör om ("pudra" över). Tillsätt vatten och hummerfond och koka upp under omrörning.
  2. Tillsätt kräftosten, crème fraiche och vispa det slätt. Låt det småkoka 2-3 minuter. Tillsätt önskad smak med salt och peppar.
  3. Klipp upp stjärtarna och lägg i. Dekorera med dill! Kan serveras med en liten rostad toast till.