Varmrökt lax med potatissallad

Varmrökt lax med potatissallad
Foto: E-LIFE
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Varmrökt lax med potatissallad

10 ingredienser

10 min

Nyttig lax som passar bra till vardags.

Närings- och energiberäkning per portion:
Energi: 564 kcal (2357 kJ)
Proteiner: 38 gram
Fett: 30 gram
Kolhydrater 33 gram

Ingredienser

portioner
  • 300 g varmrökt lax
  • 0,5 msk färsk timjan

Limedressing

  • 1 msk limefrukt, pressad
  • 2,5 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatissallad

  • 4,75 små kokta färskpotatisar [360 g]
  • 75 g zucchini
  • 0,5 röd paprika [54 g]
  • 0,75 dl purjolök, strimlad

Gör så här

  1. Dela potatisarna i bitar. Halvera och skiva zucchinin. Kärna ur och strimla paprikan, strimla purjolöken. Blanda samman alla ingredienser till salladen.
  2. Blanda limesaft och olivolja och häll det över salladen.
  3. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  4. Ta bort skinnet på laxen och servera den med salladen. Garnera med timjan.