Marinera abborrfileérna i 4 % saltlake. Fyra procentig saltlake blandas med 40 gram salt och 960 gram vatten. Låt filéerna ligga i laken ca 6-7 timmar.
Potatissallad
Skala och koka potatisen.
Abborre
Skär fisken i portionsbitar, tunna bitar tillagas snabbare.
Skär rödlöken tunt och skiva morötterna samt bleksellerin. Fräs sedan i en stekpanna. Grönsakerna ska inte få färg, bara mjukna.
Tillsätt sedan vinet så det nästan kokar bort.
Vatten samt ättika i panna.
Tillsätt även rapsolja, lagerblad, socker samt dill.
Låt lagen småsjuda i ca 10 min så alla smakerna kommer fram.
Lägg fisken i form och slå sedan den kokande lagen över fisken så den tillagas. När lagen är kall, är fisken klar att äta.
Potatissallad
Ta den ljumna potatisen och skiva den.
Hacka morötterna, purjolöken samt rotsellerin mycket fint. Små små tärningar.
Vispa samman vinäger, olja samt fiskfond. Smaka av med socker, salt och peppar.
Blanda potatisen med de fintärnade grönsakerna samt vinegretten och toppa med dill.