Älgkalvsgulasch med hela paprikabitar

Älgkalvsgulasch med hela paprikabitar
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Älgkalvsgulasch med hela paprikabitar

13 ingredienser

Prova att laga en viltgulasch, som här med älg i basen.

Låt gärna ett par potatisar koka med i grytan.

Receptet ger 6-8 portioner.

Ingredienser

  • 1 kg älgkalvskött av lägg eller hals
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dl yoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tärna köttet, skala och skiva löken och finhacka chilin och vitlöken.
  2. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i löken och vitlöken samt chilin och låt
  3. dem fräsa med.
  4. Pudra över paprikapulvret, slå på buljongen samt tomatjuicen
  5. och låt koka ca 1 ½–2 timmar i ugnen på 150°.
  6. Dela paprikorna och ta bort kärnorna, skär dem sedan i bitar.
  7. Låt
  8. paprikan koka med de sista 10 minuterna av koktiden.
  9. Sila av fonden, red
  10. den med arrowrot utrörd i kallt vatten, smaka av med salt och peppar och
  11. slå den över köttet och paprikan.
  12. Låt det hela koka upp. Servera i
  13. en djup tallrik med yoghurt på toppen.