Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime

Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime

14 ingredienser

Det här är en variant på schnitzel cordon bleu med paneringen som ett skyddande lager och riktigt god, rejäl smak från ädelosten. Utbankat fasankött är mycket lättstekt, klart på ett kick som kalv eller kyckling, men med mer smak. Kapris och lime till ger en sursalt höjning åt det hela. Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 4 fasanbröst
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 100 g Kvibille gräddädel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 dl siktat ströbröd
  • 0,5 dl olja
  • 6 msk smör

Garnering

  • 2 limefrukter
  • 2 tomater
  • 4 msk kapris
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Banka ut fasanbrösten mellan t.ex. plastfolie. Salta
  2. och peppra köttet.
  3. Fördela skinka och smulad ädelost på två av fasanbrösten. Lägg på de andra 2 brösten och tryck till ordentligt.
  4. Vänd brösten först i mjöl, sedan ägg och sist i siktat ströbröd. Stek
  5. fasanbrösten gyllenbruna runt om i olja och det mesta av smöret i en
  6. stekpanna. Efterstek i ugnen 5–8 minuter.
  7. Skala lime och skär den i skivor. Skär försiktigt bort det tunna skalet
  8. från tomaterna och skiva dem. Bryn kaprisen i resten av smöret.
  9. Skär upp schnitzeln i portionsbitar. Garnera med tomat, lime, kapris
  10. och persilja.
  11. Servera gärna med potatispuré.