Rådjursbullar med asiatisk smak

Rådjursbullar med asiatisk smak
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Rådjursbullar med asiatisk smak

18 ingredienser

En nyttig vardagsrätt på viltets magra färs att smaksätta i egen riktning.

Ingredienser

portioner

Färs

  • 500 g rådjursfärs
  • 6 salladslökar
  • 4 limeblad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk röd currypasta, utrörd i 3 msk kallt vatten
  • salt
  • peppar

Nudlar

  • 1 förp äggnudlar
  • 6 salladslökar
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 2 dl champinjoner
  • 1-2 chilifrukter
  • 1 msk ingefära, finriven
  • matolja
  • 4 msk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna
  2. till färsen.
  3. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i
  4. smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter.
  5. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva
  6. salladslök och blekselleri.
  7. Skala och skiva moroten tunt och klyfta
  8. champinjonerna.
  9. Hacka chilin. Woka salladslök, blekselleri, morot,
  10. champinjoner, chili och ingefära i olja i en wok.
  11. Tillsätt soja och nudlar.
  12. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Servera nudlarna med köttbullarna.