Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås

Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g rådjursinnanlår
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 8 vita sparrisstänger
  • 8 grön sparrisstänger
  • 8 morötter (små)
  • 4 små rättikor
  • 8 vaxbönor
  • 4 haricots verts
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitt vin
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1-2 tsk grovkornig dijonsenap

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet, rulla det i folie som en smällkaramell och ugnstek
  2. det i 100º till 58º innertemperatur.
  3. Skala och putsa grönsakerna.
  4. Grilla paprikan så att du kan dra av skalet och dela den. Skär den
  5. sedan i snygga strimlor eller i någon annan form.
  6. Koka grönsakerna var
  7. för sig och spola kallt.
  8. Värm sedan i vatten och smör samt lite salt vid
  9. servering, så även paprikan.
  10. Vispa upp äggulorna på svag värme tillsammans med vitt vin och
  11. balsamico.
  12. Tillsätt olivolja i en tunn stråle under konstant vispning,
  13. smaka av med grov dijonsenap.
  14. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem på tallriken.
  15. Ta upp köttet
  16. ur folien och stek det snabbt runt om för att få en härlig stekyta.
  17. Skiva
  18. upp köttet, placera det ovanpå grönsakerna och toppa med såsen.