Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Foto: Lars Paulsson
Rådjursstek på grönsaksbädd med senapssås
Ingredienser
- 800 g rådjursinnanlår
- 2 msk smör
- salt
- peppar
- 8 vita sparrisstänger
- 8 grön sparrisstänger
- 8 morötter (små)
- 4 små rättikor
- 8 vaxbönor
- 4 haricots verts
- 1 röd paprika
- 2 msk smör
- salt
- peppar
Sås
- 2 äggulor
- 1 msk vitt vin
- 2 tsk vit balsamvinäger
- 2 dl olivolja
- 1-2 tsk grovkornig dijonsenap
Gör så här
- Salta och peppra köttet, rulla det i folie som en smällkaramell och ugnstek
- det i 100º till 58º innertemperatur.
- Skala och putsa grönsakerna.
- Grilla paprikan så att du kan dra av skalet och dela den. Skär den
- sedan i snygga strimlor eller i någon annan form.
- Koka grönsakerna var
- för sig och spola kallt.
- Värm sedan i vatten och smör samt lite salt vid
- servering, så även paprikan.
- Vispa upp äggulorna på svag värme tillsammans med vitt vin och
- balsamico.
- Tillsätt olivolja i en tunn stråle under konstant vispning,
- smaka av med grov dijonsenap.
- Låt grönsakerna rinna av och lägg dem på tallriken.
- Ta upp köttet
- ur folien och stek det snabbt runt om för att få en härlig stekyta.
- Skiva
- upp köttet, placera det ovanpå grönsakerna och toppa med såsen.