Stekt vildsvinskorv med gnocchi, morötter och spenat

Stekt vildsvinskorv med gnocchi, morötter och spenat
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Stekt vildsvinskorv med gnocchi, morötter och spenat

25 ingredienser

Laga en egen tillverkad korv av vildsvin, och servera med pasta och grönsaker.

Ingredienser

  • 100 g rimmad kalvtunga (alt. basturökt skinka)
  • 100 g rimmad fläsksida
  • 350 g vildsvinskött, finmalet
  • 250 g vildsvinskött, grovmalt lite fetare
  • 30 g schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 g kryddblandning av kanel, nejlika, svartpeppar, gula senapskorn
  • 10 g persilja
  • 10 g timjan
  • 10 g sichuanpeppar
  • 0,4 dl valfri ljus buljong
  • 1 tsk nitrit (köps på Apoteket)
  • 1,5 m grisfjälster
  • 3 tsk salt
  • 600-800 g gnocchi (en förp)
  • 1 förp fryst spenat, hel [200 g]
  • 3 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 krm muskot
  • 1 morot, kantskuren
  • 1 tsk smör
  • strösocker
  • salt
  • peppar

Till servering

  • grovkornig dijonsenap

Gör så här

  1. Koka kalvtungan samt fläsksidan.
  2. Tärna dem, finhacka kanel, grovmal
  3. löken, nejlika, svartpeppar samt de gula senapskornen i en pepparkvarn.
  4. Blanda sedan alla ingredienserna och gör ett smakprov.
  5. Skölj fjälstret väl. Stoppa den med färsen och gnid in korven med lite
  6. vanligt salt och låt ligga över natten.
  7. Ånga korven i ångugn.
  8. Alternativ till ångugn: koka upp vatten med peppar, lök och morot, låt sjuda med korven i.
  9. Stek den vid servering.
  10. Tillred gnocchin efter anvisning på paketet. Fräs spenaten i smör med
  11. finhackad lök.
  12. Smaka av den med salt och lite muskot.
  13. Koka upp vatten och skiva morötterna tunt så att de får formen av
  14. rektanglar.
  15. Koka morötterna i det saltade vattnet tills de är lagom mjuka.
  16. Vid servering, koka upp dem igen i lite smör, en aning vatten och en
  17. nypa socker.
  18. Blanda sedan gnocchin, spenaten och morötterna.