sötningsmedel, motsvarande 1 dl socker (läs på förpackningen)
1,2 dl dinkelmjöl
1,2 dl fullkornsmjöl, av dinkel
1,5 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk malen kanel
1,5 dl sesamfrön
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.