Köttbullar á la GI

Köttbullar á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Köttbullar á la GI

10 ingredienser

50 min

Hemlagade köttbullar är bäst!

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i smör och blanda med färsen.
  2. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
  3. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund, cirka 15-20 minuter.
  4. Ta fram köttbullarna och bryn dem i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.