Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Ugnsomelett med svampstuvning

12 ingredienser

Enkel omelett i ugn med härligt gräddig svampsås.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Knäck äggen, ett i taget i en kopp. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt 0.5 tesked salt och 1 kryddmått svartpeppar.
  2. Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Grädda den i cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.
  3. Borsta och ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i kall panna och fräs tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt då lite smör och fräs svampen.
  4. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter.
  5. Krydda svampsåsen med salt och peppar. Slå den över omeletten och servera genast med sallad.