Pepparstek med lågt GI

Pepparstek med lågt GI
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Pepparstek med lågt GI

7 ingredienser

1h 30 min

Smakrik stek med konjakssås.

Ingredienser

portioner
  • 800 g ryggbiff
  • salt
  • 0,5 dl svartpepparkorn
  • 50 g smör

Sås:

  • 1,25 dl cognac
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk dinjonsenap

Gör så här

  1. Skär biffen i 2 centimeter tjocka skivor och bulta dem sedan till 3 millimeter tjocklek. Krossa svartpepparen i mortel och strö hälften över biffarnas ena sida. Tryck till lite, så att pepparen fäster ordentligt.
  2. Gör likadant med andra sidan. Låt köttet ligga och dra smak av pepparen i minst 1 timme.
  3. Hetta upp konjaken. Blanda samman grädde och senap. Hetta upp en stekpanna. Krydda köttet med salt och stek i smör på båda sidor. Häll på konjaken och tänd på. Ta upp biffarna när det slutat brinna.
  4. Tillsätt grädden och koka upp. Låt såsen sjuda i 3 minuter.
  5. Lägg upp biffarna på varma tallrikar och slå över såsen före servering.