Inlagd sill á la GI

Inlagd sill á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Inlagd sill á la GI

8 ingredienser

8h 15 min

Klassisk sillvariant på GI-vis.

Ingredienser

  • 10 urvattnade, avsköljda sillfiléer

Lag:

  • 3 dl sötningsmedel
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl ättika
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Till dekoration:

  • dill (eller rödlök)

Gör så här

  1. Dag 1: Koka sockerersättning, vatten och ättika i 3 minuter. Låt lagen svalna och ställ den kallt till nästa dag.
  2. Dag 2. Lägg ner de väl avrunna och urvattnade sillfiléerna. Låt ligga i lagen i 3 dagar.
  3. Dekorera sillen med dill eller rödlök före servering.