Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Inlagd sill á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Inlagd sill á la GI
1
Spara
Av:
GI Viktkoll
8
ingredienser
8h 15 min
Klassisk sillvariant på GI-vis.
Hälsomat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
10 urvattnade, avsköljda sillfiléer
Lag:
3 dl sötningsmedel
3 dl vatten
1,5 dl ättika
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Till dekoration:
dill (eller rödlök)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Dag 1: Koka sockerersättning, vatten och ättika i 3 minuter. Låt lagen svalna och ställ den kallt till nästa dag.
Dag 2. Lägg ner de väl avrunna och urvattnade sillfiléerna. Låt ligga i lagen i 3 dagar.
Dekorera sillen med dill eller rödlök före servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut