Grillad röding

Grillad röding
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Grillad röding

16 ingredienser

Det är härligt att grilla. Ta fram grillen och lägg på en röding. Underbart gott!

Ingredienser

portioner
  • 800 g rödingfilé
  • 1 knippe grön sparris

Sparriscrème:

  • skalet från sparrisen
  • 2 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dinjonsenap
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • salt
  • vitpeppar

Kryddblandning:

  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 0,5 msk anis
  • salt
  • svartpeppar

Du behöver också:

  • 1 fiskhalster

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär av ändarna.
  2. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70°.
  3. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan.
  4. Vispa ihop äggulor och senap.
  5. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle.
  6. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök.
  7. Ställ svalt till servering.
  8. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  9. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen.
  10. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter.
  13. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.