Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad
Foto: TV4
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

15 ingredienser

2h 30 min

Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklingfiléer (à 100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 limefrukt
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk fisksås
  • 1 klyfta vitlök

Avokadosallad:

  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • bladsallad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften.
  2. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna.
  3. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  4. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  6. Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  7. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  8. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  9. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela
  11. avokadosalladen ovanpå.
  12. Servera med kycklingen.