Ugnsstekta kycklingklubbor

GI Viktkoll

Ugnsstekta kycklingklubbor

10 ingredienser

Gör det enkelt för dig och använd ugnen när du tillagar din kyckling. Det blir suveränt gott!

Ingredienser

portioner
  • 6 kycklingklubbor [ca 1,5 kg]
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

  1. Tina kycklingklubborna. Värm ugnen till 150°. Smörj en ugnssäker form och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt.
  2. Krydda med salt, svart- och vitpeppar, vitlökspulver, chilipulver, chilipeppar, paprikapulver och oregano. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek i ca 45 minuter.
  3. Ta ut formen och häll bort vätskan som bildats i bottnen. Vänd på kycklinglåren och krydda andra sidan. Stek i ca 30 minuter till. Skinnet ska bli härligt knaprigt och innertemperaturen 80°.