Gin och Tonic-sorbet

Gin och Tonic-sorbet
Foto: Tv4

Gin och Tonic-sorbet

11 ingredienser

15 m + tid i frys

Fräsch och uppfriskande avslutning på en god middag. Kan även serveras som fördrink om man så önskar.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft (gärna roséfläder)
  • 1 dl gin (gärne Strane)
  • 3 dl tonic
  • 1 äggvita

Servering

  • 1 citron, frysta halvor
  • blandade bär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Låt kallna.
  2. Riv skalet på både limen och citronen med ett zestjärn, enbart det gröna och gula.
  3. Pressa ur 5 msk citronsaft och 2 msk limesaft ur citrusfrukterna.
  4. Blanda sockerlag, flädersaft och citrussaften med ginen och tonicen.
  5. Häll blandningen i en frysbar bunke och frys tills den fått en fast konsistens, ca 6-8 timmar.
  6. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  7. Häll sorbetblandningen i en större bunke och mixa upp den med en stavmixer.
  8. Mixa sedan snabbt i äggvitan.
  9. Frys in igen tills den är fast, ca 6 timmar.

Servering

  1. Skopa upp i kulor.
  2. Servera den gärna i urgröpta frysta citronhalvor och garnera med bär samt ett blad citronmeliss.