Vispa 5 dl vispgrädde. Rör ned en burk sötad kondenserad mjölk. Häll upp smeten i en brödform. Plasta in detta och låt stå i frysen 6 timmar.
Havrebottnar
Smält 50 g smör i en kastrull. Blanda ner 2 dl havregryn, 2 msk socker, 2 msk mjölk.
Blanda 2 msk vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop allt detta med de andra ingredienserna till en smet.
Rita fyra rundlar på ett bakplåtspapper ca 7 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i 200 grader i 8 min. Lägg dessa rundlar på en plåt med nytt bakplåtspapper.
Maräng
Vispa 2 äggvitor hårt. Tillsätt 1 dl socker. Fortsätt vispa till en blank tjock marängsmet.
Montering
Fördela ca 100 g hallon på rundlarna. Lägg glass ovanpå.
Bred marängsmeten på och runt om så att all hallonen och glassen täcks. Strö över 0,5 dl mandelspån.
Efter montering grädda i ugnen på 275 grader i 2-3 minuter tills marängen får färg.