Kycklinglårfilé är en trevlig styckningsdel som man kan hitta i välsorterade butiker. De är saftiga och goda och passar bra att grilla. En söt glasering ska penslas på mot slutet av grilltiden, eftersom sockret lätt bränner vid.
Häll soja och olja i en plastpåse. Lägg i lårfiléerna och låt dem marinera i kyl i minst 30 minuter. Lägg träspetten i blöt.
Glasering: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Blanda ner lök och vitlök och fräs dem mjuka utan att de tar färg. Häll i vinäger och buljong. Småkoka utan lock i 15 minuter. Tillsätt honung, salt och sambal oelek. Blanda majsstärkelsen med lite vatten till en simmig konsistens och red av glaseringen.
Rulla ihop lårfiléerna och trä dem på spetten. Grilla spetten 4-5 minuter per sida. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden.