Glasnudelsallad med kyckling

Glasnudelsallad med kyckling

17 ingredienser

35 min

En oemotståndlig asiatisk glasnudelsallad serverad med saftiga kycklingbröstfiléer. Lika gott att steka som att grilla.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga bröstfilé produkt

Lönneberga tipsar!

Svensk kycklingbröstfilé - snabbt, enkelt och supergott!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Bröstfilé (700 g)
  • 100 g glasnudlar
  • 200 g vitkål
  • 200 g morot
  • 150 g broccoli
  • 2 limefrukter
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk sesamolja
  • 1,5 dl ostronsås
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • salt

Citrusmarinerad gurka

  • 0,5 gurka
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • salt

Till servering

  • 4 limeklyftor
  • sesamfrön

Gör så här

Glasnudelsallad:

  1. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Strimla vitkål och morot tunt, skär broccolin i små bitar och lägg allt i en skål.
  3. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut saften på grönsakerna.
  4. Blanda ingredienserna till glasnudelsalladen och smaka av med salt.

Citrusmarinerad gurka:

  1. Skala och skiva gurkan tunt. Marinera gurkan i citronsaft, honung och en liten nypa salt.

Kyckling:

  1. Tillaga kycklingen enligt anvisning på förpackningen, salta och peppra.

Servering:

  1. Servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med sesamfrön.
TIPS!
Fler tips!
Sommarens godaste kyckling Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer