1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs)
1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs)
salt
neutral rapsolja, att steka i
Woksås
1 dl ostronsås
3 msk sweet chilisås
1 limefrukt, pressad saft
2 msk fisksås
Gör så här
Blanda ihop allt till woksåsen. Ställ åt sidan.
Blötlägg eller koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av i sil. Ställ åt sidan.
Dela kycklingfiléerna på längden. Salta lätt och stek i en wok/stor stekpanna på hög värme i olja tills de gyllene runtom och genomstekta. Lägg att vila på en tallrik i 5 minuter, skiva upp och ställ åt sidan.
Hetta upp woken till rykande het och tillsätt några msk olja och vitlöken. Låt fräsa några sekunder. Tillsätt sedan salladslök och spetspaprika och låt fräsa i 2 minuter. Tillsätt sedan salladskålen och låt fräsa med i 1 minut innan den hyvlade moroten, nudlar och böngroddar tillsätts.
Häll sedan på såsen och vänd runt allt i 1 minut.
Ta woken från värmen och lägg i thaibasilikan. Vänd runt och lägg upp de wokade nudlarna på tallrikar. Toppa med skivad kycklingfilé, hackade jordnötter och koriander. Njut genast!