Glasnudelwok med kyckling

POPULÄRT
koket.se
Glasnudelwok med kyckling
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Glasnudelwok med kyckling

17 ingredienser

40 min

En fräsch och lätt wok med mycket smak. Variera grönsakerna efter säsong och vad du gillar.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g glasnudlar
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 salladslökar, skurna i 3 cm stora bitar bitar
  • 1 spetspaprikor, strimlad
  • 3 blad salladskål, tunt strimlade
  • 1 morot, hyvlad med potatisskalare
  • 60 g böngroddar, färska
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs)
  • 1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs)
  • salt
  • neutral rapsolja, att steka i

Woksås

  • 1 dl ostronsås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 2 msk fisksås

Gör så här

  1. Blanda ihop allt till woksåsen. Ställ åt sidan.
  2. Blötlägg eller koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av i sil. Ställ åt sidan.
  3. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta lätt och stek i en wok/stor stekpanna på hög värme i olja tills de gyllene runtom och genomstekta. Lägg att vila på en tallrik i 5 minuter, skiva upp och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp woken till rykande het och tillsätt några msk olja och vitlöken. Låt fräsa några sekunder. Tillsätt sedan salladslök och spetspaprika och låt fräsa i 2 minuter. Tillsätt sedan salladskålen och låt fräsa med i 1 minut innan den hyvlade moroten, nudlar och böngroddar tillsätts.
  5. Häll sedan på såsen och vänd runt allt i 1 minut.
  6. Ta woken från värmen och lägg i thaibasilikan. Vänd runt och lägg upp de wokade nudlarna på tallrikar. Toppa med skivad kycklingfilé, hackade jordnötter och koriander. Njut genast!