Glasrabarber med citrontimjan

koket.se
Glasrabarber med citrontimjan
Foto: Tv4

Glasrabarber med citrontimjan

Av: Jacob Holmström

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m + tid i frys

Den här desserten andas verkligen vår och sommar. Härligt inkokta rabarber med granité och glass är som en vårdröm för smaklökarna!

Se Jacob Holmström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g vatten
  • 100 g strösocker
  • 1 kruka citrontimjan
  • 200 g rabarber (glasrabarber eller väldigt späda rabarber)
  • 10 cl gin (god)
  • olivolja (några droppar)
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Börja med att koka en sockerlag av 100 g vatten och 100 g socker. När den kokat upp så lägg i hälften av citrontimjan.
  2. Skär sedan ner 100 g av rabarbern och lägg i lagen.
  3. Resterande 100 g av rabarbern mixar du med 100 g av sockerlagen och ginen. Sila det sedan genom en finmaskig sil. Pressa igenom all juice. Frys blandningen i en liten bunke. Dagen efter så river du den på ett fryst rivjärn till en granité.
  4. Servera den inkokta rabarbern i en djup tallrik med lite av lagen tillsammans med granitén. Toppa med plockade blad av citrontimjan, några droppar olivolja samt en kula vaniljglass.