Glass utan glassmaskin – grundrecept

Glass utan glassmaskin – grundrecept
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Glass utan glassmaskin – grundrecept

2 ingredienser

20 m + 6 h i frysen

Hemgjord glass är både enkelt och underbart gott! Den här gör du dessutom utan glassmaskin och kan smaksätta efter eget tycke.

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad (à 397 g)

Gör så här

  1. Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vispa lite till. Vill du smaksätta glassen med något så gör du det efter detta steg.
  2. Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer minst 1,5 liter. Jag brukar hälla upp min smet i en brödform.
  3. Plasta in glassen och låt den stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.