Gluten- och sockerfri moussetårta

Gluten- och sockerfri moussetårta
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Gluten- och sockerfri moussetårta

26 ingredienser

Mandelbotten som toppas med jordgubbsmousse och jordnötsmousse. Dekorera med ladyfingers och färska jordgubbar. Tårtan är både glutenfri och sockerfri.

Ingredienser

Botten

  • 180 g mandelsmör
  • 50 g mandelmjöl
  • 3 dl dadlar (ekologiska)
  • 1 msk steviasocker
  • 100 ml kokosolja, smält (ekologisk)
  • 0,5 krm flingsalt
  • 50 g kokos, rostad

Jordgubbsmousse

  • 5 dadlar (ekologiska)
  • 80 ml kokosolja, smält (ekologisk)
  • 0,5 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
  • 5 jordgubbar (ekologiska)
  • 200 g färskost
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk steviasocker

Ladyfingers

  • 140 g äggvita
  • 0,5 krm salt
  • 60 g björksocker
  • 120 g mandelmjöl
  • 25 g majsstärkelse
  • 5 g steviasocker

Jordnötsmousse

  • 60 g osötat slätt jordnötssmör
  • 200 g grädde
  • 10 g stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Dekoration

  • jordgubbar
  • ätbart guld

Gör så här

Botten

  1. Mixa allt utom kokosen i en matberedare. Vänd i kokosen på slutet och fyll i en springform eller silikonform.

Jordgubbsmousse

  1. Mixa ihop dadlar, kokosolja och vanilj.
  2. Tillsätt jordgubbarna, sedan resterande ingredienser i ordning tills du har en slät smet. Fyll ovanpå mandelbotten.

Ladyfingers

  1. Vispa ihop äggvita, salt och björksocker till ett hårt skum. Sikta ihop mandelmjöl, maizena och steviasocker och vänd i marängen. Spritsa små korvar på en plåt med bakplåtspapper och baka på 190 grader i cirka 10 minuter.

Jordnötsmousse

  1. Vispa ihop för hand eller med elvisp. Klart!
  2. Montera tårtan och toppa med färska jordgubbar och ätbart guld.